kopen van ons huis

Hoe zou het zijn om in dat ene huis te wonen? Of in die woning? Of daar, op dat idyllische plekje ? Ongemerkt zijn we vaker met een ander huis bezig dan we denken.Tijdens een wandeling, wanneer we op visite zijn, in het voorbijgaan of op vakantie. Ineens voelt een plek helemaal perfect, word je verliefd op een huis en blijkt het ook nog eens te koop. Maar hoe gaat het dan verder? Wat is de juiste prijs? Maakt liefde blind? Is het wel gepast om te onderhandelen over de prijs? Wat als het openingsbod te laag is of te hoog? Is het huis bouwkundig wel in orde? Kennis die je als koper niet altijd zelf in huis hebt.

Samen voor de beste prijs

Onze lokale makelaar kijkt naar de bouwkundige staat, is op de hoogte van de actuele huizenprijzen en is niet emotioneel betrokken bij de koop. Hierdoor kan hij steviger de onderhandelingen instappen. Of zelfs een teleurstelling voorkomen. De kennis en ervaring van een NVM aankoopmakelaar van Wonen in ons huis komt in deze belangrijke fase dus goed van pas.

En voor het geld hoef je het niet te laten. Voor € 350,- vergezelt een lokale NVM makelaar je bij een (2e) bezichtiging en kun je rekenen op een gedegen Biedingsadvies dat is vastgelegd in een uitgebreid rapport. Samen wordt er een plan van aanpak gemaakt en overleggen jullie natuurlijk vooraf over de te bieden prijs.

Wat bevat het Biedingsadvies?
Wat bevat het Biedingsadvies?
  • Bezichtiging samen met onze NVM makelaar
  • Oordeel bouwkundige staat
  • Slim bieden met de juiste prijs
  • Uitgebreid rapport

Wil je ook de onderhandelingen uitbesteden? Dat kan. Voor € 550,- ontvang je een Biedingsadvies en voeren wij de onderhandelingen. Zo ga je samen voor de beste prijs.

Heb je geen aankoopmakelaar nodig? Kijk dan bij onze Tips waar je op moet letten en hoe te onderhandelen. Zo heb je wel de kennis, maar niet de kosten.

Wat is het huis waard?

Met onze waarde indicatie kun je beter bepalen of de vraagprijs, van het huis dat je op het oog hebt, reëel is. Vraag de waarde indicatie aan en je ontvangt het rapport binnen 24 uur.

Aukje

De geldverstrekker kijkt niet naar de koopprijs, maar naar de woningwaarde

“De geldverstrekker kijkt naar de woningwaarde. Als de koopsom die jij bent overeengekomen hoger is dan de taxatiewaarde van het huis, dan gaat de bank uit van de lagere taxatiewaarde voor de berekening van jouw hypotheek. Het overige geld wat je nodig hebt kun je niet lenen, maar moet je zelf aanvullen. Download het voorbeeld taxatie rapport (158 downloads)
Aukje – Kandidaat Makelaar